Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia wydajne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Trafnie dostosowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie skutecznej...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Pokazuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: pokazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Piotr Ogiński jest wspaniałym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi bardzo lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać nowe smaki....
Przepisy na proste do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu...
Jak zamówić piwo w 25 językach, żeby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Kolejna książka z linii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odnajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest trudne? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, modne i proste elementy. Wszystko to, co serwowane jest w...