praktyczny poradnik, w którym wynajdziesz informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, tabelę kalorii i opis sprawnych diet odchudzających wraz z przepisami: śródziemnomorskiej, Michaela...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na skuteczne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Trafnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podtytuł Porady Lekarza Rodzinnego 139 Autor von Basse Monika Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 9788381148733 Rok wydania 2020 Wydanie 1 liczba stron 32 Oprawa Miękka Format 14.8x21.0cm Ciężar...
Poradnik kulinarny zawierający łatwe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. Mango, karamboli, liczi, fig,...
praktyczny poradnik zawierający najnowsze dane na temat w głównej mierze występujących zatruć bakteryjnych, wirusowych, a także chorób pasożytniczych przewodu pokarmowego. Wynajdziesz tu...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Pokazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej efektowna przemiana...
jednakże nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki mają znaczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Charakterystyczne dla niej są...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, z całą pewnością zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, iż wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem doskonałym na kanapki. Stały się wspaniałym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te konwencjonalne coraz częściej kuszą nas...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Poradnik dotyczący zdrowego żywienia nieznacznych dzieci zawierający kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i smaczne potrawy (jak np. Zupa dyniowa, marchewka i koper włoski z ryżem, wesołe kanapki,...