ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki znakomicie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon tradycyjnej Kuchni Polskiej" demonstrujemy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli uwielbiasz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najmocniej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować przeróżne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wysmakowane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, aby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych...
Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety stosownej. Napisała...
Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.Opracowana w 1986 roku i przetestowana poprzez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora...
Książka „Powrót do życia, czyli o stwardnieniu rozsianym i chorobach nowotworowych inaczej" powstała na podstawie doświadczeń i przemyśleń, które zbierałam od chwili wystąpienia u mnie...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne nieznaczne przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej...