Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co poprawnie znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu...
najistotniej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia obfita Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym klasyczne receptury...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a jednocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona...
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec rewelacyjne ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i sławnych przepisów Siostry...
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu!Wszystkie przepisy z barwnymi ilustracjami!Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie innowacyjnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn i znakomiciego jedzenia, o...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Robert Makłowicz, urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej, a także historycznej, od niedawna także zawołany youtuber....
niejednokrotnie czytelnicy i fani Roberta Makłowicza zadawali mu pytanie (i pewnie nadal będą je zadawać) gdzie nauczył się gotować, czy chodził do jakieś szkoły kucharskiej. A może Robert...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...