Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów gromadzi charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich parametry, możliwości uprawy, sposobu zbioru i zastosowania. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki mają wpływ...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn i świetniego jedzenia, o...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to nad wyraz cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako komponent ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Robert Makłowicz, urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej, a także historycznej, od niedawna także zawołany youtuber....
Opracowana poprzez lekarza medycyny dr marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma zespajać najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i...
często czytelnicy i fani Roberta Makłowicza zadawali mu pytanie (i pewnie nadal będą je zadawać) gdzie nauczył się gotować, czy chodził do jakieś szkoły kucharskiej. A może Robert Makłowicz jest...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest wyjątkowo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie albo...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z całą pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...