Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, by przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych...
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska. To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef. Kuba Tomaszczyk w 2016 r. Zajął drugie miejsce w programie MasterChef...
Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety korzystnych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała...
Reprint broszurki z 1929 roku z nieskomplikowanymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt...
Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nietrudnych sałat i sałatek. W poradniku wynajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Książka „Powrót do życia, czyli o stwardnieniu rozsianym i chorobach nowotworowych inaczej" powstała na podstawie doświadczeń i przemyśleń, które zbierałam od chwili wystąpienia u mnie...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują nieporównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...