Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was doskonałą...
Zdrowie początkuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność pomiędzy korzystnymi bakteriami a odpornością. Mikroflora jelit jest oryginalna i wpływa na...
Reprint broszurki z 1929 roku z prostymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać...
Alchemia pożywienia to szerokie źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożwienia. Staranny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
nowe powiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nieskomplikowanych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, przystępne desery z nutką ekstrawagancji, a także kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o obfitej sile...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, przystępne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o obfitej sile rażenia....
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najlepsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to bezdyskusyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i uznanych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...