Podręcznik został dopuszczony do użytkowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe wykorzystywane w przetwórstwie...
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska. To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef. Kuba Tomaszczyk w 2016 r. Zajął drugie miejsce w programie MasterChef...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niesłychaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza...
„5 składników po śródziemnomorsku” ma wszystko to, za co pokochaliście pierwszą książki z tej serii, czyli „5 składników”, a do tego zainspirowane jest licznymi podróżami Jamiego po krajach...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...