stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje sporo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce są...
Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych komponentów stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom....
Świeżo wypieczony chleb o chrupiącej skórce.Pachnące latem racuchy z jabłkami.Delikatne kluski kładzione z rozpływającym się masłem.Knedle ze słodkimi truskawkami polane śmietaną.Lekkie jak chmurka...
Wyrusz w smakowitą wędrówkę, w trakcie której odkryjesz receptury inspirowane kulinarnie bogatym dziedzictwem świata Wiedźmina. Przepisy skatalogowane i spisane przez kulinarną przewodniczkę...
Po wielkim entuzjazmie i ogromnym wsparciu, jakie otrzymałem od Was po dwóch poprzednich tomach, zdecydowałem się kontynuować tę smakowitą podróż.Nadal trzymam się zasady prostoty i przepisy są...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...