Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku wynajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców oraz z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych elementów, które zbierzesz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są dolegliwości...
Dieta keto może być kolorowa, najróżniejsza, a zarazem gustowna! W tej nieszablonowej książce kucharskiej wynajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy,...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen zróżnicowanych smaków, barw i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! niewątpliwie towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,lecz kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu...
Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej błyskotliwa przemiana...
Przetwory owocoweTradycyjne, wyszukane, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców choćby...
Przetwory owocowe konwencjonalne, wysmakowane, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem...
Autorka poradnika w szczególnie przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, aby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
chociaż nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki posiadają pokaźny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być rezultatem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez dwóch zdań zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, lecz prawdziwe odżywianie, które jest oparte na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem nadzwyczajnym na kanapki. Stały się znakomitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te konwencjonalne coraz częściej kuszą nas...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...