Czy masz czas na poprawę zdrowia?aktualnie na wszystko brakuje nam czasu. A już niewątpliwie na stanie „przy garach", nawet gdy mamy do wykarmienia całą rodzinę. Coraz częściej w takich...
Dieta SIRT stała się popularna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej błyskotliwa przemiana...
DMSO (dimetylosulfotlenek) jest naturalnym produktem pozyskiwanym z drewna. W licznych badaniach wykazał on dużą liczba leczniczych oddziaływań na ludzki i zwierzęcy organizm. Może wchłaniać się...
aczkolwiek nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki posiadają wyraźny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi...
Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze precyzyjnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być rezultatem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, z całą pewnością zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, ale prawdziwe odżywianie, które opiera się na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Istnieją tysiące teorii na temat korzystnego sposobu odżywiania. Czytamy o nowych dietach, które pojawiają się w mediach społecznościowych, czasopismach i reklamach, a także poznajemy coraz...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem wspaniałym na kanapki. Stały się znakomitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Dowiedz się, jak wesprzeć leczenie SIBO dietą low-FODMAPStrach, poczucie osamotnienia... Najczęściej tego typu emocje towarzyszą wszystkim wychodzącym z gabinetu lekarskiego, u których...