Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Dla wszystkich, którzy rozsmakowali się w powieści niewiele znaczące kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… zarówno gustowne potrawy o...
rewolucyjny poradnik o odporności niejednokrotnie łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie efektywnie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, lecz boisz się zapytać.Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, aby rozpoznać, czy jest prawidłowe, dobrać...
Czy jest lepsza randka od takiej, podczas której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze komponentów, które...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...