ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON klasycznEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki nadzwyczajnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon klasycznej Kuchni Polskiej" ukazujemy najlepsze,...
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie nieraz dlatego, że...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najmocniej specyficznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wyszukane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne niepokaźne przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon...