najlepsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak zastosować zwykłe, proste elementy, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i pomysłowo...
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć, a także ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od za każdym razem podawało się w moim...
Reprint broszurki z 1929 roku z przystępnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku odnajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy inicjuje się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...