Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi olśnić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily serca...
Sałatki warzywne, to modna, lecz nie zawsze stosowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala stracić...
Dla wszystkich, którzy rozsmakowali się w powieści śladowe kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… równocześnie wyszukane potrawy o...
bezprecedensowy poradnik o niepodatności często łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie efektywnie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odnajdziemy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i interesująco - słowem pięknie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, wystarczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło nad wyraz oczekiwane i genialnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej wyszukane...
Piotr Ogiński jest doskonałym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi bardzo lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, ale boisz się zapytać.Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, by rozpoznać, czy jest dobre, dobrać je do...
Czy jest lepsza randka od takiej, w trakcie której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
Przepisy na nieskomplikowane do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swych babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze składników, które...
Jak zamówić piwo w 25 językach, by móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest niełatwe? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno przystępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co serwowane...