wykonany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje niemało wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć, a także ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od za każdym razem podawało się w moim...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.kolekcja...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Wędzenie i wędliny to idealna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to znakomita lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i standardowej dla Grecji i Greków. Typowo postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Cechuje się m.in. Popularnym w kuchniach...