Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! spektakularna księga poświęcona wszelkim realnym smakom kuchni włoskiej. Prezentuje wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, iż...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą kreować dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego prawidłowego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i efektywności...
To książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po...
progresywne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów promują jeden z najnaturalniejszych sposobów odżywiania oparty na nisko przetworzonej żywności roślinnej. Dr LeAnne Campbell, poprosiła światowej...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Co zagwarantuje spożywanie superproduktów? adekwatne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ niepodatnościowy; energię i korzystny nastrój; oczyszczenie...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym komponentyem na talerzu.W tym niesłychanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, demonstruje 50...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować świeże doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...