Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i...
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie niejednokrotnie...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców oraz z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych składników, które zgromadzisz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są dolegliwości...
Dieta keto może być kolorowa, rozmaita, a zarazem wyszukana! W tej nieszablonowej książce kucharskiej odszukasz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen rozmaitych smaków, odcieni i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy ziemniaki,...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! bez wątpienia towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,jednakże kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
Przetwory owocoweTradycyjne, wytworne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet...
Przetwory owocowe tradycyjne, wysmakowane, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców...
Autorka poradnika w nad wyraz dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, żeby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, przystępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...