W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu i walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt dużo. Mijamy je obojętnie niejednokrotnie dlatego, że...
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska korzystnie znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka kompletnie...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i renomowanych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...