Minęły już trzy lata od ukazania się pierwszej edycji książki Anny Ciesielskiej "Filozofia zdrowia". Jest to czas wystarczający, żeby przekonać się, czy sprawdza się zawarta w książce...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was świetną...
Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i transparentny poradnik wykorzystywania diety opartej o indeks glikemiczny artykułów spożywczych. Dieta IG jest przystępnym, zdrowym i...
Zdrowie inicjuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność pomiędzy prawidłowymi bakteriami a opornością. Mikroflora jelit jest oryginalna i wpływa na...
Napisałam tę książkę, by zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać chorobom,...
Alchemia pożywienia to znaczne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożwienia. Precyzyjny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
świeże zwiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Kuchnia według Pięciu Przemian daje świadomość, iż żywienie jest sprawą fundamentalną dla zdrowia i kondycji. Po lekturze Filozofii zdrowia i Filozofii życia już wiecie, iż dolegliwości i choroby...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...