produkowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje sporo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły szerokie oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni, a także doświadczona dietetyczka prowadząca...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury, a także powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący...