Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i śladowego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,ponadto na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia,...
Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę. Kiedy wracam...
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to różnorodność wartości odżywczych. Użycie tych roślin w zupach,...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Odnajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na...
Wydanie w mniejszym, bardziej użytecznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, iż...