Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,też na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do kieliszków...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z starannymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia,...
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą różnorakością i zróżnicowanymi smakami. Dodatkowo są szczególnie zdrowe, niemało z tych potraw polecanych jest przez...
Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę. Kiedy wracam...
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, lecz ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to dostatek wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach,...
Istnieje niemało teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu oraz środków finansowych. Jeżeli zależy nam na tym, aby posiłki były...