ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się jednocześnie polewki nadzwyczajnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W linii,,Kanon klasycznej Kuchni Polskiej" ukazujemy najlepsze,...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli uwielbiasz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 konwencjonalnych polskich potraw to prezentacja najszczególniej typowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wysmakowane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń i karmazyn, flądra,...
Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i przejrzysty poradnik używania diety opartej o indeks glikemiczny artykułów spożywczych. Dieta IG jest przystępnym, zdrowym i efektywnym...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,także na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z starannymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia,...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego Ci trzeba, by przygotować swój pierwszy...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne znikome przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon konwencjonalnej...