Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z skrupulatnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,również na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Zbiór świetnych i sprawdzonych przepisów na zróżnicowanego rodzaju ciasta, babki, placki i ciasteczka. Samodzielne wykonanie pysznego deseru przyniesie satysfakcję przygotowującemu, a...
Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej klasycznej kuchni. Książka mieści porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać owoce oraz w jaki sposób tworzyć...
Opis: Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej konwencjonalnej kuchni. Książka gromadzi porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa, a także w...
Propozycje różnych przepisów potraw z grzybami. Niezwykły aromat jak także walory smakowe grzybów sprawiają, iż należą one do najpopularniejszych i najmocniej uznanych specjałów kuchni polskiej....
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...