Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na sprawne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Adekwatnie przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu znajdziemy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, iż ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. Pojawiła się pierwsza...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Pokazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.znajdziemy w niej charakterystykę klasycznych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Piotr Ogiński jest wspaniałym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi wyjątkowo lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać nowe...
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest trudne? Oczywiście, że nie. Starczy sięgnąć po ogólno dostępne, modne i proste komponenty. Wszystko to, co serwowane jest w...