Ta książka w pełni zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! znajdziesz tu przepisy autorskie, a także konwencjonalne, przeniesione z kuchni konwencjonalnej do polowej, aby żar z ogniska...
Chleb bez glutenu$609 To prostsze niżeli myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami przede wszystkim nie są nietrudne. Pieczywo bez dodatku konwencjonalnych mąk niejednokrotnie wychodzi...
Każdy z nas ma czasem kulinarne zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze komponentów,...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów! Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na produktywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Trafnie przypasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę kompletnie roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana ekspresowo zaowocowała poprawą jakości...
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki pomiędzy stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne...
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu! Masz ochote na cos pysznego$765 Cos szybkiego i sycacego, a moze cos bardziej szykownego, co zachwyci cie...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Przedstawia wiedzę i...
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka modnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swej bestsellerowej książki i mnóstwem pysznych...
Polskie pola i ogrody kryją w sobie niemało kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o atrakcyjnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i...
Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i dokładnego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą! Jedz zdrowo i...
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów,...
Jedz pysznie i zdrowo poprzez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,z zasady...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, by było zdrowo i smacznie, a przy tym prosto i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – starczy kilka ulubionych produktów i...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Tysia gotuje. I to jak! Prosto, smacznie i kolorowo. A zwykle rodzinnie. Popularna blogerka kulinarna Justyna Ratajczak wyznaje zasadę, że przepisy muszą być jednocześnie prędkie w przygotowaniu,...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: przedstawia treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Domowa kuchnia to nieszablonowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, nad wyraz pożytecznej zabawy...