Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku odszukasz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich oraz z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na wydajne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Adekwatnie dopasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych części, które zgromadzisz w przydomowych...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być efektem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Charakterystyczne dla niej są...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Dieta keto może być kolorowa, najróżniejsza, a zarazem wykwintna! W tej unikatowej książce kucharskiej wyszukasz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnych smaków, barw i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! z całą pewnością towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,ale kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Przetwory owocoweTradycyjne, wykwintne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców choćby...
Przetwory owocowe klasyczne, szykowne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców nawet...
Autorka poradnika w szczególnie przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, aby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, wyjątkowo pożytecznej zabawy...