Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i niemało innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn, a także genialniego jedzenia, o...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, niezwykle pożytecznej zabawy...
ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH!Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej przystępnych, przychylnych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! wystarczy...
Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim!Czy wiesz, iż można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu, a także doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najefektowniejszym zapachem...
Uwielbiam tę książkę. Jest pełna mądrości i hojnie obdarza nas przepisami na proste w przygotowaniu, smakowite dania. Każda strona to prawdziwa uczta – Nigella LawsonClaudia Roden przez ostatnie 40...