"Niniejszy tom gromadzi wiadomości dotyczące: przewodów i kabli elektroenergetycznych, wytwarzania energii elektrycznej, sieci i stacji elektroenergetycznych, elektroenergetyki przemysłowej,...
Czy fascynuje Cię niezwykły podwodny świat i marzysz, by poznać jego tajemnice? Szukasz nowego, pasjonującego hobby, które postawiłoby przed Tobą świeże, ambitne wymogi? A może po prostu masz...
Czy kiedykolwiek czułeś, iż codzienne obowiązki domowe cię przytłaczają? iż bałagan wokół ciebie wpływa na twoje samopoczucie i jakość życia? Nie jesteś sam. KC Davis, znany ekspert od sprzątania i...
Bestseller „New York Timesa" A co, gdyby założyć, iż i my, i nasze dzieci jesteśmy z natury dobrzy? Na przestrzeni ostatnich kilku lat dr Becky Kennedy wywołała rewolucję. Magazyn „Time"...
"Wydawnictwa Naukowo-technologiczne przygotowały kolejne, częściowo zmodyfikowane i zwiększone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom gromadzi wiadomości dotyczące:...
"Niniejszy tom mieści wiadomości dotyczące wybranych zagadnień z matematyki i fizyki, podstaw rysunku technologicznego elektrycznego, mechaniki technologicznej, wytrzymałości tworzyw,...
Wyobraź sobie, iż możesz wyzwolić się od całego zła, jakie spotkało cię w życiu. Masz możliwość zostawić za sobą toksyczne związki, tragiczne sytuacje, lęk przed utratą partnera i złamanym sercem...
Poradnik gromadzi wiedzę konieczną tokarzowi do wykonywania pracy na tokarkach oraz półautomatach i automatach tokarskich, a więc: podstawy tokarstwa (tolerancje, pasowania, strukturę geometryczną...
Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, iż kawa jest dla nas zgubna? Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim...
Żyjemy w ciągłym konflikcie z samym sobą, niejednokrotnie nie posiadając o tym pojęcia. Nasze ciało i umysł bywają tak niezwykle przebodźcowane, że nie mogą dłużej funkcjonować. Im mocniej...
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swej...
Lepszej lektury do łóżka nie można sobie wymarzyć. Międzynarodowy bestseller. Książka roku według „Times Literary Suplement", „Observera", „Sunday Timesa", „Financial Timesa" i...
Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszelkich grup społecznych. W dekoratywnej zastawie pojawiały się na królewskich i...
Podręcznik ciążowego survivalu dla przyszłych ojców. Gratulacje, będziesz miał dziecko! To znaczy – ona jest w ciąży, lecz w zasadzie ty też. Przez kolejnych kilka miesięcy czeka cię huśtawka...
Dzieci dorastają, zmieniamy pracę, zaczynają się kłopoty zdrowotne. Żyjemy dłużej, a otoczenie stawia przed nami coraz więcej wymagań. To, co nas kiedyś cieszyło, nie przynosi już tyle radości....
przez lata karmiliśmy się przetworzonym, prędkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zaganiani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, iż tak nie...
najbardziej rozpoznawalna publicystka kulinarnej blogosfery, której blog został Kulinarnym Blogiem Roku 2013. Inspiruje nawet zwolenników niewegetariańskiej kuchni, którzy książką interesują się...
Książka traktuje o potrzebach i problemach społecznych, a także zdrowotnych identyfikowanych i analizowanych w przebiegu życia człowieka, a także o instytucjach, które potrzeby te zaspokajają,...
Książka została napisana z inicjatywy Fundacji Liderek Biznesu. 13 historii napisanych na podstawie wywiadów z bohaterkami, polskimi bizneswoman. Poruszone są w niej kwestie: partnerstwa w...
Publikacja skierowana do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach z branży fryzjerskiej.Szablony fryzjerskie. Część 2 to zbiór ćwiczeń poświęcony technikom fryzjerskim, w tym: diagnozie...
Trzecia część kursu "Open Mind Upper-Intermediate" jest dedykowana dla uczniów kontynuujących naukę języka angielskiego w klasie 3. Liceum ogólnokształcącego, liceum profilowanego albo...
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na klasyczne potrawy polskie,...
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących postępowego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. Metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin,...
Wszawica jest częstą chorobą pasożytniczą, a przy tym stanowi problem o rozmiarze społecznym. Mimo, że nie jest już znaczną kwestią zdrowotną, jej pojawienie się sprawia niejednokrotnie niepokój...