cykl moich biodynamicznych poradników księżycowych kończy w tym roku 15 lat! Każdy jubileusz jest powodem do radości. Mnie jednak najbardziej cieszą nie wszystkie wydane do tej pory numery, lecz...
Ogród bez konewki i na długie lata. Co oznacza dla nas ogród? Czy chcemy, rwąc włosy z głowy, ciągnąć za sobą wąż ogrodowy i nosić ciężkie konewki z wodą? Czy również raczej wolimy stworzyć oazę...
Czy ogród z 2007 roku różni się od ogrodu z 2023. Bez dwóch zdań nasze zbiory roślin są coraz bogatsze, przepiękniejsze, bardziej kolorowe, różnorodne, a zarazem wyspecjalizowane w kolekcjonowaniu...
Kamasutra 2.0 współczesna wersja starożytnej Kamasutry „przetłumaczona" na język współczesnych kochanków. Jest to kuszące zaproszenie do seksu i prezentacja 99 najszczególniej podniecających,...
„Czy wiecie, którego dnia Bóg stworzył grzyby? Ja wiem: w piątek, gdy kończyły się moje wakacje i za kilka dni musiałam wracać do Warszawy. Pojawiły się wczesnym rankiem w konopackich lasach i...
Książka "Instrukcja obsługi przyszłości" Arety Szpury podpowie Ci, jak zostać bohaterem i zmienić świat na ulepszone. Jaka przyszłość nas czeka? Scenariusze pisane przez naukowców i...
Shiatsu ma na celu przywrócenie równowagi energii życiowej Ki w meridianach, które z kolei rozprowadzają tę energię do wszystkich narządów. Meridiany tworzą szeroko rozgałęzioną sieć, przenikającą...
Nie musisz być wykwalifikowanym kucharzem, żeby stosować dietę ketogeniczną! Zalet kuchni ketogenicznej jest niezwykle dużo. Niższa waga, szybsze spalanie tłuszczu, poprawny poziom cukru we krwi,...
Jedna z najważniejszych książek o rozwoju duchowym, która stała się źródłem inspiracji dla milionów czytelników na całym świecie Dlaczego uczciwi i przyzwoici ludzie cierpią? Dlaczego nieszczęścia...
innowacyjna i elegancka grafika, namawiające i czytelne przepisy, a także smakowite fotografie!Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, iż mistrzowie gotowania...
ergonomiczny poradnik, w którym autorzy - Rodney Habib, wielokrotnie nagradzany bloger i założyciel Planet Paws, najpopularniejszej Facebookowej strony poświęconej zdrowiu zwierząt domowych, a...
nowe wydanie bezprecedensowego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów kobiet. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są...
Czy za każdym razem około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
użyteczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego wielkich połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – ładnie, atrakcyjnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
świeże, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty znakomicie znajdujące się we...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Oto fundament dla fryzjerów męskich. Naszpikowany wiedzą o polskim i światowym barberingu jak dobra szczotka gęstym włosiem! Adam Szulc, znany polski barber i propagator rzemiosła, a jednocześnie...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym realnym kształcie – to spełnienie marzeń fanów...
Dla mężczyzn lubianych, poszukujących swego stylu albo po prostu dla wszelkich, którzy lubią poprawnie wyglądać i luźno poruszać się wśród trendów. Barber to interesujący przewodnik po...