Porównaj zanim kupisz

Enzymy w technologii spożywczej marki Wydawnictwo naukowe pwn

chwilowy brak towaru

  • Producent: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Kategoria: Komiksy
  • ISBN: 9788301187798
  • Oprawa: miękka
  • Autor: J Rober Whitehurst, Van Maarten Oort
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe Pwn
  • Ilość stron: 480
  • Rok wydania: 2016
Enzymy odgrywały pokaźną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali cykl fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa i serów, zaś około 800 p.n.e. Zaczęto wykorzystywać żołądki bydła, a także enzym chymozynę przy produkcji serów.
Enzymy w technologii spożywczej to publikacja demonstrująca najmocniej aktualne dane na temat współczesnych technice wytwarzania i użytkowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również użyteczne użycia enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów, a także opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości bezkompromisowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności".

ISBN: 9788301187798
Kod paskowy: 9788301187798
Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 20411
ilość stron: 480
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 24
Waga: 0.77
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x