Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowychprzetworów z warzyw i owoców i przepisy na pasty i sosy!Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia uroczego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, iż każdy pozostał precyzyjnie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka gromadzi kreatywne, lecz przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.Spróbuj pysznych przetworów, takich jak nawet:ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, konwencjonalna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatyckiProste i starannie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.Książka mieści także podstawowe dane na temat sprzętu koniecznego i {pomocn|przydatn)ego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.***Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.Podtytuł: Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!Tytuł oryginału: The Complete Book of Pickling: 250 Recipes from Pickles and Relishes to Chutneys and SalsasISBN: 9788380874732Kod paskowy: 9788380874732Autorzy: MacKenzie JenniferTłumaczenie: Witkowska MagdaWydanie: 1Rok wydania: 2016Kod wydawcy: 31321Miejscowość: WarszawaLiczba stron: 380Oprawa: MiękkaPKWiU: 58.11.1Format: 25.2x17.5Głębokość (mm): 20Waga: 0.808Język oryginału: angielskiJęzyki: polskiGrupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »