chwilowy brak towaru
,,W tej książce otwieram przed czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami - na półkach m.in. Granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku.
Snuję również opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto najróżniejszych smaków i dużo innych przetworów.
Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!" - Kasia Marciniewicz,,Spiżarnia pełna niesamowicie barwnych i pełnych smaku słoików, sezonowe elementy i tradycyjne sposoby ich konserwowania - taki obraz wyłania się z tej książki.
To kompletny zbiór przepisów na domowe przetwory - gromadzi zarówno klasyczne receptury, jak i nowoczesne kuchenne przydasie. Autorka udowadnia, że kocha zamykać smak w słoiku". - Laura Osęka, psycholog, psychodietetyk, recenzent książek kulinarnych,,Cieszę się, iż mogłam poszperać w Kasinej spiżarni i kredensie - to jak wizyta w krainie czarów.
Złote mirabelki, tymiankowe morele, dębowe ogórki kiszone czy dżem z papryki to tylko kilka cudów, które można z tą książką przygotować samodzielnie!" - Anna Włodarczyk, autorka książek i bloga Strawberriesfrompoland.pl,,W czasach, gdy wszystko możemy nabyć gotowe, zunifikowane i bezduszne, autorka podpowiada, jak z łatwością stworzyć arcydzieło w słoiku: jednostkowe, doskonałe, pełne słońca i emocji, którym można się podzielić z najbliższymi i które na długo trwa we wspomnieniu smaku".
- Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek kulinarnych i błoga Pinkcake.blox.
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »