Porównaj zanim kupisz

W słoiku przetwory na cały rok marki Publicat

chwilowy brak towaru

  • Producent: Publicat
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788324521982
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Kasia Marciniewicz
  • Wydawnictwo: Publicat
  • Ilość stron: 240
  • Rok wydania: 2017

,,W tej książce otwieram przed czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami - na półkach m.in. Granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku.

Snuję również opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto najróżniejszych smaków i dużo innych przetworów.

Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!" - Kasia Marciniewicz,,Spiżarnia pełna niesamowicie barwnych i pełnych smaku słoików, sezonowe elementy i tradycyj­ne sposoby ich konserwowania - taki obraz wyłania się z tej książki.

To kompletny zbiór przepisów na domowe przetwory - gromadzi zarówno klasyczne receptury, jak i nowoczesne kuchenne przydasie. Autorka udowadnia, że kocha zamykać smak w słoiku". - Laura Osęka, psycholog, psychodietetyk, recenzent książek kulinarnych,,Cieszę się, iż mogłam poszperać w Kasinej spiżarni i kredensie - to jak wizyta w krainie czarów.

Złote mirabelki, tymiankowe morele, dębowe ogórki kiszone czy dżem z papryki to tylko kilka cudów, które można z tą książką przygotować samodzielnie!" - Anna Włodarczyk, autorka książek i bloga Strawberriesfrompoland.pl,,W czasach, gdy wszystko możemy nabyć gotowe, zunifikowane i bezduszne, autorka podpowiada, jak z łatwością stworzyć arcydzieło w słoiku: jednostkowe, doskonałe, pełne słońca i emocji, którym moż­na się podzielić z najbliższymi i które na długo trwa we wspomnieniu smaku".

- Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek kulinarnych i błoga Pinkcake.blox.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x