Porównaj zanim kupisz

W drobnej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca! Nic dziwnego, skoro powstaje tam najkorzystniejszy chleb na świecie. Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana poprzez Chada Robertsona.

Szkolił się on pod okiem mistrzów, lecz sztukę wypiekania nadzwyczajnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam. Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz.

Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami. Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.

Od bochenka Tartine i bagietek, poprzez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny. Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. „najatrakcyjniejsza książka o chlebie”. „The New York Times” „Ten chleb jest idealny.

Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja”. Smakowity Chleb „ Tartine Bread to nie jest standardowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”.

Gotuje, bo lubi „To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są niezwykle ważne, by zrozumieć, jak to z chlebem jest. I by po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” Kuchennymi Drzwiami

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x