Porównaj zanim kupisz

Tartine bread. chleb z najlepszej piekarni świata marki Znak

chwilowy brak towaru

  • Producent: ZNAK
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788324073573
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Chad Robertson
  • Wydawnictwo: Znak
  • Ilość stron: 304
  • Rok wydania: 2021

W drobnej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca! Nic dziwnego, skoro powstaje tam najkorzystniejszy chleb na świecie. Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana poprzez Chada Robertsona.

Szkolił się on pod okiem mistrzów, lecz sztukę wypiekania nadzwyczajnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam. Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz.

Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami. Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.

Od bochenka Tartine i bagietek, poprzez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny. Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. „najatrakcyjniejsza książka o chlebie”. „The New York Times” „To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba!

Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, by zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” Kuchennymi Drzwiami „Tartine Bread to nie jest charakterystyczna książka kucharska.

To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące Tytuł Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata Autor Chad Robertson Tłumacz Anna Hikiert-Bereza Wydawnictwo Znak JednymSłowem EAN 9788324073573 ISBN 9788324073573 Kategoria Kuchnia,diety\Inne liczba stron 304 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x