Porównaj zanim kupisz

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszelkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za’atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, poprzez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż i szafran. Samar pokazuje prawidłowo znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje z zasady dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się też mnóstwem funkcjonalnych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka pozostała przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak,zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i najtańsze.

Podtytuł: Zioła i przyprawy w kuchni
ISBN: 9788328050273
Kod paskowy: 9788328050273
Autorzy: Khanafer Samar
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 30513
liczba stron: 240
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 22.0x28.0cm
Głębokość (mm): 24
Waga: 1.472
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x