Porównaj zanim kupisz

Nowy rozmiar fermentacji – niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków! Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu – to tylko znikomy wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara.

Sandor Katz, autor "Sztuki fermentacji", zniewolił się prekursorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego konwencjonalne receptury.

Baudar nie tylko odkrywa konwencjonalne metody warzenia piwa, wina,demonstruje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o nieszablonowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą.

Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia atrakcyjnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.

Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy! __ „Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są produktywne, a kreatywność – zaraźliwa.

Dzięki wyśmienitym ilustracjom i transparentnym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”. – Sandor Ellix Katz, autor książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji" __ Pascal Baudar to Sandor Katz fermentacji alkoholowej i dzikiej roślinności.

Jego kreatywne podejście do zdrowego gotowania zostało nagrodzone przez Los Angeles Magazine – w 2016 roku jego warsztaty ze zbieractwa i gotowania zostały renomowane za najszczególniej kreatywne lekcje gotowania LA.

Dzika roślinność to pasja, której Pascal oddaje się od wielu lat prowadząc lubiane wśród kucharzy warsztaty. W trakcie tych outdorowych lekcji Baudar odkrywa przed nimidostępną roślinność regionalną i tradycyjne techniki jej przetwarzania, do których wprowadził swój innowacyjny twist.

Pod wpływem Sandora Katza zainteresował się fermentacją i zaczął zbierać receptury na regionalne napoje z całego świata. Tak powstała jego świetna książka, w której odkrywa kreatywne możliwości fermentacji napoi – od bezalkoholowych kwasów poprzez miody pitne, lekkie piwa z dzikich roślin, aż po wina o głębokim smaku.

Tytuł Roślinny browar przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne wina piwa i inne fermentowane trunki z mocą Autor Pascal Baudar Tłumacz Bartłomiej Kotarski Wydawnictwo damskie EAN 9788366234796 ISBN 9788366234796 Kategoria Poradniki\Napoje i używki ilość stron 320 Format 16.5x23.5x2.5 cm Rok wydania 2019 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.844 kg

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x