Porównaj zanim kupisz

Pyszne chwasty wyd. 2021

chwilowy brak towaru

  • Producent: Pascal
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788381037174
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Kalemba-Drożdż Małgorzata
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Ilość stron: 352
  • Rok wydania: 2021

Polskie pola i ogrody kryją w sobie niemało kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o niebanalnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i stokrotki, skatalogowanych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania.

Gorąco polecam! Ewa Wachowicz Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Efektowne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom.

Tego lata jemy mlecze! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle" nieszablonowe propozycje smacznych dań z roślin, które nie zawsze lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających niemało oryginalnych smaków.

Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je zjeść? Zasmakuj w zupie z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka.

A na deser zjedz tort z pokrzyw i wypij kawę z mniszka! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikami smakowitego dania! Pyszne chwasty to nie poradnik surwiwalowy, lecz inspirująca książka kucharska.

rozszerzone wydanie, 142 przepisy! Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Jadalne kwiaty, Różane przepisy, Smakowite drzewa i Smaki ogrodu (2021). Prowadzi bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia.

Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x