Porównaj zanim kupisz

MISKA SZCZĘŚCIA to propozycja dla wszystkich, którzy lubią niebanalne,równocześnie niezwykle proste posiłki. W tym niepozornym naczyniu możesz podać pożywne, pyszne i kolorowe dania. Jednakże moda na bowl food przybyła do nas z Azji, z przystankiem na Hawajach, to ma na dodatek swoje odbicie w polskich tradycjach kulinarnych.

Zainspiruj się lokalnymi i sezonowymi składnikami, wybierz ulubione dodatki, przypraw miłością i szczyptą improwizacji. Podaj w ulubionej misce. I rozkoszuj się tym, co najlepsze. Zrób MISKĘ SZCZĘŚCIA po polsku.

Tu i dzisiaj.,,W smakowitej misie Laury Osęki spotkały się same dobra. Szczere i autentyczne, przypominają o sensie jedzenia - bezcennej prostocie w czasach nadmiaru. Otulają ciepłem, nie tylko w chłody, a ich dobroduszna energia płynie prosto z serca.

Szczęście jest tuż obok. Starczy sięgnąć po ukochaną miskę". (Daria Pawlewska - redaktorka naczelna magazynu,,KUKBUK"),,Podoba mi się idea tej książki, bo utwierdza mnie w przekonaniu, iż inspiracją do pysznego i zdrowego gotowania może być wszystko.

Pora roku, wspomnienia, wycieczka na targ, ale i naczynie, jakim jest miska. Przypomnij sobie. To pierwsze naczynie, z którego jedzą dzieci. Perfekcyjne na każdą porę dnia. Rewelacyjne na zupę, sałatkę czy poranną owsiankę.

O tym jest ta książka - o rutynowym, zdrowym i barwnym gotowaniu. Smacznego!" (Grzegorz Łapanowski - kucharz, właściciel Food Lab Studio, założyciel Fundacji,,Szkoła na widelcu") "A book full of fresh and unique ideas, which also covers the basics.

Prepare to be surprised - Laura's food is simple yet innovative. I wish I'd had it when I was 20". /,,Książka pełna świeżych i unikatowych pomysłów, która także podstawy. Przygotuj się na niespodziankę - jedzenie Laury jest proste,nowoczesne.

Szkoda, że nie było tej książki, gdy miałam 20 lat"./ (Zuza Zak - autorka książki,,Polska. New Polish Cooking"; zuzazak.com) 10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie podane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.

PATRONI MEDIALNI:,,KUKBUK", Gotujmy.pl, Food Service,,,KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy", Beszamel.pl, Czytaj Skład PARTNERZY WYDANIA: Wekujemy.pl, I Love Nature, Makutra.com O TWÓRCACH KSIĄŻKI: LAURA OSĘKA - Gotująca psycholożka i psychodietetyczka.

Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swym starym fordem taunusem.

JAROSŁAW ROGER BERDAK - Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, buduje piękne przedmioty z drewna pod marką,,I love nature". Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x