Porównaj zanim kupisz

na pewno każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił popularne „Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader lubianej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę.

I po co tak się „męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! wystarczy nieco chęci, a także ta książka – poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala.

Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc świetnych przepisów zarówno na codzienne, klasyczne potrawy górali, jak i dania „pańskie" – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami".

Okrasiła to – jak na prawidłową gaździnę przystało – nader interesującym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

Tytuł Kuchnia góralska potrawy tradycyjne Autor Barbara Jakimowicz-Klein Wydawnictwo Astrum EAN 9788372777072 ISBN 9788372777072 Kategoria Poradniki\Kuchnia kolekcja Kuchnia i diety liczba stron 266 Format 14.8x20.5x1.5 cm Rok wydania 2014 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.346 kg

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x