Porównaj zanim kupisz

Kiszonki i fermentacje - Aleksander Baron

chwilowy brak towaru

  • Producent: Pascal
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788381036573
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Aleksander Baron
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Ilość stron: 288
  • Rok wydania: 2020

"Kiszonek i fermentacji" powraca z zwiększonym i poprawionym wydaniem swej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i ciekawymi eksperymentami demonstruje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji.

Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem.

Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "funkcjonalny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek.

Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki czemu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najmocniej typowy dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża i o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji.

Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków choćby nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki oryginalne, zaskakujące i po prostu ładne, bo smak to przecież część estetyki.

Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, lecz ciągle jakoś unoszą się pomiędzy nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK Tytuł Kiszonki i fermentacje.

Bestseller w nowej odsłonie Autor Aleksander Baron Wydawnictwo Pascal EAN 9788381036573 ISBN 9788381036573 Kategoria Poradniki\Kuchnia ilość stron 288 Format 16.4x21x1.4 cm Rok wydania 2020 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 1 Waga 0.482 kg

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x