chwilowy brak towaru
Jod – nowo odkryte użycie w terapiach chorób cywilizacyjnych Jod – coś więcej, aniżeli lek na niedoczynność tarczycyJod kojarzy Ci się wyłącznie z niedoczynnością tarczycy, chorobą Hashimoto lub solą jodowaną? Najnowsze badania naukowe udowadniają, że ma udział w wielu zachodzących w organizmie procesach.
Wszystkie komórki ciała potrzebują jodu – a zwłaszcza nasz mózg, gruczoły piersiowe czy jajniki. To zaskakujące, lecz najnowsze odkrycia badaczy wskazują, że minerał ten ma związek z obecnośćm raka piersi.
Autorzy tej książki prezentują więcej zaskakujących faktów na temat roli tego pierwiastka w uniemożliwianiu i leczeniu wielu chorób. Zbadali oni wątek od podstaw, obalając fałszywe twierdzenia na temat jodu.
Jeżeli chcesz wiedzieć, co naprawdę oznacza niedobór jodu, czego możemy nauczyć się od Japończyków i jak sprawnie leczyć zaburzenia tarczycy, sięgnij po tę pełną wywiadów z ekspertami z dziedziny medycyny i nauki pozycję.
Niebezpieczeństwo niedoboru jodu Autorzy pragną, żeby wiedza o zagrożeniu, jakie niesie ze sobą niedobór jodu, stała się powszechnie znana. Problem ten jest bowiem jednakowo groźny, jak zbyt niski poziom witaminy D.
Zaskakujący jest fakt, iż według WHO to właśnie niedobór jodu jest najczęstszą przyczyną uszkodzeń mózgu na całym świecie. Należy jeszcze przyjrzeć się jodowi w kontekście choroby Hashimoto, którą tradycyjnie leczy się hormonami tarczycy.
W tej książce badacze udowadniają, iż konieczność używania terapii hormonalnej znika, kiedy poziom jodu w organizmie jest jednostajny. Autorzy nie tylko tłumaczą, dlaczego jest on zdrowy,też uczą, jak go suplementować.
Jod jako sprzymierzeniec zdrowia Ten podręcznik na temat jodu jest oparty na badaniach naukowych, a zarazem prosty w odbiorze. Autorzy tłumaczą, z czego wynika wzrost zachorowalności na przypadłości takie, jak rak piersi, niedoczynność tarczycy czy inne choroby autoimmunologiczne.
Opisują historię jodu i dzielą się cennymi wskazówkami z własnej praktyki lekarskiej. Dzięki nim dowiesz się, jak zmierzyć wartość jodu i jak zacząć dostarczać go sobie w pożywieniu. W tym celu można spożywać produkty inne, niżeli odzwierzęce, takie jak mięso ryb.
Aby się o tym przekonać, starczy zacząć wykorzystywać w kuchni algi lub wodorosty morskie. Zawierają one ponadto dużo żelaza czy selenu! W tej książce odszukasz też test do samodzielnego wykonania, dzięki któremu zbadasz swój poziom jodu i dowiesz się, jakiej dawki tego pierwiastka Ci trzeba.
Najnowsze badania naukowe na temat jodu wskazują, że jego niedobór jest przyczyną wielu dolegliwości – nie tylko niedoczynności tarczycy czy choroby Hashimoto. Dzięki tej książce ustalisz swój poziom tego pierwiastka i uzupełnisz go przy pomocy diety.
Jod – zaskakujący klucz do zdrowia. ISBN: 978-83-65846-55-6; liczba stron: 280; Oprawa: miękka;...
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »