Zbieranie plonów powoduje ogromną radość, a nic nie smakuje tak należycie, jak to, co się samemu wyhodowało. Choćby na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo...
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green, a także Rory Jones napisali wspaniałą książkę na temat glutenu. Objaśniają w...
innowacyjne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów promują jeden z najnaturalniejszych sposobów odżywiania oparty na nisko przetworzonej żywności roślinnej. Dr LeAnne Campbell, poprosiła światowej...
Prezentowy pakiet dwóch książek Pani Ewy Wachowicz:,,Ewa gotuje", a także,,Słodki świat".,,Ewa gotuje" Gotować smacznie, ekspresowo i zdrowo...$818 Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna...
CHOROBIE ALZHEIMERA MOŻNA ZAPOBIEC! Większość osób uważa, iż albo nic nie da się zrobić, by uniknąć choroby Alzheimera, albo można jej uniemożliwiać tylko w szczególnie niewielkim stopniu. Naukowcy...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. Z...
stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób...
Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak dobrego. „Jedz" Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times„Jedz. Nieznaczna księga szybkich dań" to niezastąpiony zbiór przepisów,...
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć, a także ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od za każdym razem podawało się w moim...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak samo...
Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny powszedni obiad lub gustowne potrawy na unikatowe okazje. W książce wynajdziesz...
starannie wydana i gruntownie przeredagowana książka autorstwa Henryka Dębskiego, przynosi spory zbiór wiadomości o myśliwskiej sztuce kulinarnej. Jak pisze we wstępie sam autor „ Książka, którą...
Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.W ładnej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje...
Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę. Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem kulinarnym, ale i...
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Za każdym razem świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale przystępne. Wystarczy...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między prawidłowymi bakteriami a wytrzymałością. Mikroflora jelit jest unikalna i wpływa na...
Chudnij z indeksem glikemicznym to bardzo przystępny i klarowny poradnik stosowania diety opartej o indeks glikemiczny produktów spożywczych. Dieta IG jest przystępnym, zdrowym i produktywnym...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Pierwsza z kolekcji "Polskie smaki Mikołaja Reya" niezwykła książka kucharska.Mikołaj Rey – francuski kucharz polskiego pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu...
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki i warzenie piwa i pieczenie chleba są nad wyraz proste dzięki maleńkim pomocnikom:...