Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku portugalskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej tradycyjnej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki pomiędzy stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów i kawy,...
Książka ta opowiada jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- soki i kompoty z owoców - dżemy i konfitur- przeciery warzywne i owocowe - marynowane warzywa i grzyby - kiszone warzywa Tytuł...
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym przeciętniewieczu, przede wszystkim przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo....
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a równocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najmocniej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu odnajdziemy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, iż ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. Pojawiła się pierwsza...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu „Masterchef Junior Polska"! Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków – to przepis na sukces Ignacego...
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku polskim. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z przepisami....
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec wyśmienite ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i sławnych przepisów Siostry...
doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą także być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku angielskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
Największy bestseller Siostry Anastazji dzisiaj w nowym wydaniu!Wszystkie przepisy z barwnymi ilustracjami!Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne...
Dieta keto może być kolorowa, różnorodna, a zarazem wytworna! W tej wyjątkowej książce kucharskiej odnajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne dania...
„Skrzat gotuje bez laktozy" jest pierwszą książką z linii Klub Kucharzy nieszablonowych. Zawarte w niej przepisy skierowane są do wszystkich, istotnie do osób, u których istnieje potrzeba...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...