chwilowy brak towaru
JAK GOTOWAĆ, żeby NIE MARNOWAĆ. KREATYWNE PRZEPISY NA CUDA Z RESZTEK I PROSTYCH elementów Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami i frytki z warzyw.
Cuda w kuchni to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze elementów, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera czy mrożonek.
Ta książka oparta jest na przeżyciach mojej obszernej rodziny, a okraszona zdjęciami z naszych telefonów. Są tu kreatywne przepisy na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma najczęściej w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie.
Do tego garść pomysłów na jadalne prezenty, naturalne środki czystości czy organizację letniego przyjęcia. Wszystkie do użycia nie tylko w czasie pandemii! Z radością oddaję w wasze ręce książkę, dzięki której we własnej kuchni sprawdzicie, jak mało trzeba, aby z pustej lodówki wyczarować smaczne dania dla całej rodziny.
KATARZYNA BOSACKA, dziennikarka telewizyjna i prasowa. Pracę zawodową zaczynała w Wysokich Obcasach, potem przez lata prowadziła programy Wiem, co jem i Wiem, co kupuję w TVN Style. Prywatnie szczęśliwa żona, mama czwórki dzieci i właścicielka psa o kulinarnym imieniu Brownie, który byle czego do pyska nie bierze.
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »