Porównaj zanim kupisz

Piąta książka z serii „Superfoods" to kompleksowe omówienie doskonałych atrybuty zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff, sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce odszukasz także 75 prostych przepisów na całe sporo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących „jabłek a’la farro", migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
__
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano mnóstwo silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem,na ogół przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych, a także stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak „Chicago Sun-Times", „VegNews" czy „Chicago Parent". Prowadzi także bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.

Podtytuł: Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
ISBN: 9788365601469
Kod paskowy: 9788365601469
Autorzy: Lutz Kim
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 42159
Miejscowość: Białystok
ilość stron: 192
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.8x20.0cm
Głębokość (mm): 10
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x