Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko? W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej niżeli kiedykolwiek, jest sporo powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.
Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i łatwo stracić orientację, co naprawdę jest najkorzystniejsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. Happy food green podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w większym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.
Po Happy food i Happy food 2.0 czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują serię książek o jedzeniu, które daje szczęście. Happy food green mieści szczegółową analizę przełomowych wyników badań na temat diety roślinnej i pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających przeróżne i stabilne posiłki.
Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będziedoskonałym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w obszerniejszym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej organicznym i pełniejszym smaku życiem.
Tytuł Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu Autor Niklas Ekstedt,Henrik Ennart Tłumacz Agata Teperek Wydawnictwo Słowne (dawniej Burda Książki) EAN 9788380539556 ISBN 9788380539556 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 256 Format 17x24x3 cm Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.4 kg
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »