Szczegółowe i wielkie streszczenie, dokładna analiza.Charakterystyka postaci m.in.: Grażyna, Litawor, Rymwid.Przynależność wysokojakościowa powieść poetycka.Problematyka utworu historia w Grażynie,...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Szczegółowe i duże streszczenie, precyzyjna analiza.Bohaterowie: Giaur, Hassan, Leila.Przynależność gatunkowa powieść poetycka.Problematyka utworu konflikt zbuntowanej jednostki ze społeczeństwem,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Owocna edukacja. Chcemy korzystnie czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 informacje towaru: Chcemy prawidłowo czytać i pisać cz. 1 to zestaw ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które zezwalają...
Odkrywam siebie. Złota linia. Sześciolatek. Litery i liczby B+Zeszyt „Litery i liczby B+" z kolekcji „Odkrywam siebie. Złota seria" posiada:ćwiczenia w czytaniu, pisaniu,...
Książka zawiera zbiór najróżniejszych ćwiczeń z matematyki dla trzecioklasistów, dzięki którym dziecko utrwali i poszerzy wiedzę z takich zagadnień, jak: dodawanie i odejmowanie do 1000, dzielenie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa konsumentów w branży gastronomicznej to podręcznik dedykowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Nuovo Caffè Italia A1 - Corso di lingua italiana: Libro dello studente con Eserciziario - podręcznik z ćwiczeniami do pierwszego poziomu kursu Nuovo Caffè Italia przeznaczonego dla młodzieży,...
Szczegółowe i dostępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie posiada w dodatku m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...