Od roku szkolnego 2018/2019 jest przeprowadzany nowy egzamin kończący szkołę podstawową. Egzamin ósmoklasisty okresla poziom wykształcenia ogolnego uczniow i zastępuję egzamin wstepny do szkoł...
Bawię się i uczę. Łamigłówki Zgadywanki Rebusy Labirynty Zagadki Bawię się i uczę to linia edukacyjna przygotowana z myślą o dzieciach w wieku przedszkolnym. Każdy zeszyt to zbiór niebanalnych...
Jakie zwierzęta żyją na Antarktydzie, a jakie na Arktyce$1332 Gdzie mieszka żbik, a gdzie ośmiornica$1333 Gdzie rybitwa spotka renifera$1334 100 pierwszych słówek to wyjątkowe kompendium wiedzy...
Zeszyt zawierający ćwiczenia wspomagające pierwsze próby pisania i rozwiajające grafomotorykę. Dziecko uczy się poprawnie trzymać ołówek, ćwiczy cierpliwość i precyzyjność. Zeszyt nie tylko...
Bawię się i uczę. Przedszkole Liczę Czytam Tworzę Rysuję Bawię się i uczę to linia edukacyjna przygotowana z myślą o dzieciach w wieku przedszkolnym. Każdy zeszyt to zbiór interesujących zabaw,...
Hiszpański Konwersacje EKSTRA WYDANIE: - ponad 5 godz. Wysokiej jakości nagrań - tylko rodowici Hiszpanie, - ponad 60 niebanalnych i poręcznych dialogów, - nauka prowadzenia swobodnych rozmów, -...
Bawię się i uczę. Zagadki Liczę Tworzę Rysuję Bawię się i uczę to linia edukacyjna przygotowana z myślą o dzieciach w wieku przedszkolnym. Każdy zeszyt to zbiór ciekawych zabaw, dzięki którym...
Calineczka, Brzydkie Kaczątko, Księżniczka na ziarnku grochu, Słowik, nowe szaty cesarza, Królowa Śniegu – to tylko kilka najbardziej znanych tytułów pięknych i wzruszających opowieści...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Z niniejszej książki dowiesz się, w jaki sposób prostymi środkami zaktywizować punkty serca - to drobne elektrownie, dzięki którym wykorzystasz wewnętrzne pole mocy. Aktywacja punktu serca wzbogaci...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Przeznaczona jest z reguły dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, jednakże niektóre jej rozdziały mogą okazać...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały skategoryzowane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Książka "Chemia z Tutorem. Zestawy zadań maturalnych przeznaczone kandydatom na studia medyczne" jest zbiorem w większości oryginalnych i niełatwych zadań maturalnych, kierowanych do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...