Sail Away! to kurs języka angielskiego dla uczniów najmłodszych klas szkoły podstawowej. Demonstruje podejście skoncentrowane na uczniu. Dbając o jego wszechstronny rozwój. Kurs motywuje i...
Skills for Matura to linia publikacji przeznaczonych dla osób przygotowujących się do egzaminu maturalnego. Materiały mogą być wykorzystywane jednocześnie jako uzupełnienie zajęć lekcyjnych, jak i...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Wieloletnia wersja podręcznika (Pupil's Book) to wersja uniemożliwiająca uczniowi zapisywanie odpowiedzi w książce. Podręcznik został tak zaprojektowany, żeby podobać się dzieciom i nakłaniać...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Wydanie 2007 oprawa miękka format 11,5 x 16,5 cm Biblioteczka opracowań to linia wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i...
Happy Hearts to złożony z trzech części kurs dla dzieci w wieku przedszkolnym. Książka Happy Hearts Starter jest przeznaczona dla dzieci w wieku 3?4 lat, Happy Hearts 1? dla dzieci w wieku 4?5 lat,...
Matura Upload to najnowsza seria podręczników przygotowująca do nowego egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym obowiązującego od 2012 r. Dedykowana jest głównie dla uczniów szkół...
Welcome Friends to linia trzech podręczników dla uczniów klas IV - VI szkoły podstawowej. Przygotowana została w oparciu o popularne podręczniki Welcome 2-3 we współpracy z polskimi autorami, a...
Kurs Upstream został opracowany dla uczących się na poziomie od początkującego (beginner) do biegłego opanowania języka (proficiency) i mieści materiał niezbędny do systematycznego doskonalenia...
CPE Use of English (New Edition) to świeże wydanie bestsellerowej publikacji, uwzględniające zmiany w egzaminie CPE obowiązujące od 2013 r. Podręcznik obejmuje pełny zakres gramatyki wymagany na...
Fairyland 4 koncentruje się na stopniowym poszerzaniu umiejętności językowych uczniów: bogaceniu zakresu słownictwa i struktur gramatycznych, a także rozwijaniu wszystkich czterech produktywności...
Express Publishing Repetytorium. Poziom podstawowy i rozszerzony to publikacja adresowana do uczniów czteroletniego liceum i pięcioletniego technikum, którzy przygotowują się do egzaminu...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i używanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą być...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Ulepszone zrozumienie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...